tirsdag 20. oktober 2009

"Veldig goe grønn wok, med feta og sennep"

Denne oppskriften har jeg fått av Henriette SM; en av to personer jeg kjenner som vet hordan en Allium christeensis ser ut (og jeg er ikke den andre).

For å lage Henriettes veldig gode grønne wok med feta og sennep, trengs følgende, i litt omtrentlige mengder, siden opphavet til oppskriften aldri har fått noen oppskrift selv (det lover godt):

  • En blokk fersk fetaost, ca en knyttneve stor. Smuldres eller hakkes i terninger, alt etter konsistensen.
  • 3 gulrøtter i tynne strimler (ikke helt fyrstikktynne)
  • 1 løk i tynne strimler.
  • 2 paprika. 1 oransje/gul og en rød. Strimles.
  • Selleri i tynne strimler. Ca. 1 stilk. Er du veldig glad i selleri, har du i mer.
  • Ca. 2-3 ss grov sennep. Har du oppi ca. 1-2 ts Dijonsennep i tillegg, blir det ekstra godt.
  • Godt med salt og pepper
  • Evt. 1 fedd hvitløk, finhakket.
Ha litt olje i en wokpanne. Stek grønnsakene raskt, legg på fat.
Senk varmen litt. Ha i sennepen, la det bli varmt. Rør inn fetaosten, la den "småsmelte" litt. Legg tilbake grønnsakene og rør godt, slik at sausen fordeler seg over det hele.

Serveres med (fersk) tagliatelle til og godt brød.

PS fra Henriette: Dersom man ikke er så opptatt av sånn, kan du ha litt sukker på vinterløken og steike den for seg sjøl før du har den sammen med resten. Da blir den ekstra søt. Sommerløk er søt nok i seg selv.

(Bilde fra Wikimedia Commons)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar