torsdag 5. november 2009

Langtidsbakte tomater med basilikum.

Hey I`m in!

I et av mine favoritter av interiørblad fant jeg denne fantastiske oppskriften. Den tar ikke så lang tid å lage, hvis ikke gjestene er to og en halv time forsinket slik mine var, men det tror jeg bare gjorde tomatene godt egentlig.

Oppskriften går som følger:

4 tomater av god kvalitet selvsagt.
1 sjalottløk
frisk timian, plukket (som nevnt, dansk)
frisk basilikum, hakket
1 ts sukker
1 ts salt
1knsp kayennepepper (knivsodd)
1 ts pizzakrydder
0.5 dl god olivenolje (bruker vel ikke noe annet??)
2 fedd hvitløk, presset/hakket
1 ts søt paprika (hm det slår meg at det kanskje betyr frisk paprika, men det var aldeles nydelig med paprikakrydder)

Pynt:
0.25 bdt (bøtte?) basilikum, plukket
1 sjarlottløk i tynne ringer
olivenolje

Tilberedning:

1. Skyll og del tomatene og legg de i en ildfast form.
2. Skrell løken, hakk grovt og fordel over tomatene.
3. Dryss de øvrige ingrediensene over og bak på 185 g i ca 30 min (evt 2 timer. men da ved litt lavere temp etter 30 min)
4. Drypp over GOD olivenolje og pynt den slik du liker det best med basilikum og løk.


Og til slutt prøv etter alle kunstrens regler å ikke skjelle ut de evt gjestene om de er aldri så sene. Uansett så var det stor suksess her i huset, problemet var kun at det var litt for lite. Muligens selvfølgelig bare fordi de hadde skrumpet litt for mye i løpet av 2 timer.

Da gjelder det bare å fiine en rett som kan serveres til. Smakelig måltid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar